ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Printer-friendly versionSend to friendPDF version
9 years 26 weeks ago
ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα, μετά το πέρας των φθινοπωρινών φυτεύσεων θα έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 1700 στρέμματα για το 2009! Πάνω από 150 νέοι παραγωγοί εισήλθαν δυναμικά στην καλλιέργεια πυκνής φύτευσης της ελιάς, κυρίως με την ποικιλία Κορωνέικη. Οι φυτεύσεις έγιναν σε Ηλεία, Λακωνία, Ευβοια, Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα, Λαρισσα και Ημαθεία. Παράλληλα οι ήδη εγκατεστημένοι ελαιώνες σε Αιτωλοακαρνανια και Ηλεία που είναι ηλικίας περισσότερα από δύο έτη είναι έτοιμοι για μηχανική συγκομιδή τις αρχές του Δεκέμβρη!

Μετά από επισκέψεις των γεωτεχνικών της εταιρίας GEOPLANT, που έχει την αποκλειστικότητα στην διανομή του νέου συστήματος φύτευσης στην Ελλάδα, κρίθηκαν απαραίτητο να προχωρήσουν σε μηχανική συγκομιδή περισσότερα από 150 στρέμματα στο Αγρίνιο και 100 στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών. Οι εν λόγο ελαιώνες είναι δύο και τριών ετών και ποικιλίες κυριως Κορωνέικη, δευτερευόντως Αρμπεκίνα και ένα μικρό δείγμα από Αρμποσάνα.

Αρα, μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια νέα εποχή στην καλλιέργεια της ελιάς η οποία έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα τους καρπούς της οποίας έχει έρθει η ώρα να γευτούμε μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.